Whatsapp overzetten van Android naar iOS uiteindelijk gelukt!

Onlangs hebben wij een iPhone gekocht. Dit betekende dat we van Android over moeten naar iOS.
Tegenwoordig is hiervoor een handige tool in de play-store. Stap over naar iOS of op iOs. Deze tool hebben we geïnstalleerd op onze oude Android toestel. Nu lijkt het eenvoudig. Nieuwe iPhone opstarten en de standaard installatie volgen. Op een gegeven moment wordt gevraagd of je vanaf Android wil migreren. Code invullen op Android toestel en het lijkt geregeld. Maar let op! Op de Android moet je ook aangeven wat je precies wil migreren. Hier dus ook whatsapp aanvinken. Maar helaas, dit was niet voldoende. Apps en ook de whatsapp-app was overgezet maar helaas niet de chat historie. Probleem dus. Hele proces overnieuw gedaan maar geen resultaat. Nu was de Android telefoon qua geheugen gebruik vrij vol en daarom hebben we alle apps bv. whatsapp eraf gehaald. Daarnaast wat schoningsacties gedaan. Dit leverde de nodige gigabyte op. Nog een keer het hele proces vanaf het begin (reset iPhone). Helaas nog geen resultaat. Vervolgens eens goed naar de versies gekeken. zie https://faq.whatsapp.com/530788665445780/?locale=nl_NL. Android was boven versie 5 maar de NIEUWE iPhone was 15.2.  Vervolgens de nieuwste iOS versie geinstalleerd (15.7) op de iPhone en daarna weer de “reset”. Blijkbaar bij de reset van de iPhone blijft de nieuw geïnstalleerde versie actief. Dus dat is gelukkig weer geen probleem. Nu nog een keer het proces van voren af aan gedaan. Bij het aanvinken van Whatsapp in de Stap over app wordt nu ook een actie gestart om de chatgeschiedenis te migreren. Dat ziet er bemoedigend uit. En ja hoor na afronding van het Stap Over proces en de installatie van de iPhone is nu ook de chatgeschiedenis overgezet. Gelukkig!!

“reset” is de optie op de iPhone om deze opnieuw in te stellen. Het installatie proces begint dan vanaf de start met bv. het instellen van taal et cetera.

Note: ik heb de simkaart in de oude telefoon laten zitten totdat ik zeker wist dat alles van Whatsapp goed was overgezet. Dit gaf ook nog een complicatie omdat Whatsapp het telefoonnummer voor 12 uur blokkeerde omdat we teveel gewisseld hadden van telefoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *